Roman

Volgende fase: Omslag roman 2021-12-20 14:09:37

Vorige week ontving ik de eerste opgemaakte omslag!


Proefdrukken 'Gekke jij'. 2021-10-11 10:32:34

11-10-2021 Inmiddels zijn de aanvullingen en correcties op de 2e proefdruk evenals de wijzigingen er in terug naar de uitgever.


Mijn roman `Gekke jij` is binnenkort verkrijgbaar! 2021-09-06 15:43:56

‘De titel van het boek luidt: ‘Gekke jij’. Al zijn er voor en tijdens het schrijven van mijn boek meerdere titels langsgekomen, ik vond deze het meest passen bij de inhoud. Het krakkemikkige Nederlands van de titel maakt naar mijn idee nieuwsgierig naar de inhoud van het boek.’

‘Mijn boek behoort tot het genre: semi-biografische roman. Via een liefdesgeschiedenis, herinneringen aan en beschouwingen over het verleden, beschrijf ik de ontwikkeling van de hoofdpersoon.’

‘Het verhaal toont aan hoe onmacht jegens manipulatie geworteld kan zijn in het verleden.’

‘Het laat zien dat ieders gedrag beter begrepen kan worden door verdieping in de eigen geschiedenis.’

‘Het boek geeft een inkijk in de liefde tussen de hoofdpersoon en een asielzoeker. De laatste is net zo druk met zijn weg naar boven via haar, als de hoofdpersoon naar haar noodzakelijke bevrijding, van haar verleden en van hem.’


Synopsis van ‘Gekke jij’ van P. Lijdsman 2021-09-06 15:43:21

In hetzelfde jaar waarin de hoofdpersoon een leesclub opricht, verwerkt ze haar gestrande relatie met een asielzoeker en haar verleden. De leesavonden vormen het parcours door het boek.

Door haar zogenaamde ‘achteruitkijken’ laat ze haar leven aan zich voorbijtrekken en ontdekt ze de rode draad daarin. Haar drijfveer om op zoek te gaan naar de sterke, onafhankelijke vrouw die ze in de ogen van de buitenwereld altijd al was, komt voort uit verborgen familiegeschiedenissen, een schromelijk verlangen naar bevestiging en een leven vol toevalstreffers.

Trok ze net als haar moeder altijd dat te kleine jasje aan? Waarom was de jonge asielzoeker in staat geweest haar mee te zuigen in zijn destructieve behoeften? Waarom was zij die relatie aangegaan en stopte ze er niet mee toen deze al snel vraagtekens opriep over de oprechtheid van zijn bedoelingen?

Zal het haar lukken om met haar verworven inzichten de ketenen te verbreken en eindelijk gelukkig te worden?

Het verhaalt speelt zich voornamelijk af in Rotterdam en draait om Pamela en Joaquim. Daarnaast spelen nevenpersonages, zoals een zus van Pamela en enkele vriendinnen en kennissen een rol, als klankbord, maar ook als aanjager van de stappen die zij moet zetten.