Je ziet nu een voorvertoning van een los bericht uit de categorie `schrijven/roman-gekke-jij`
Klik hier om de pagina `Roman` te bekijken

Synopsis van ‘Gekke jij’ van P. Lijdsman

In hetzelfde jaar waarin de hoofdpersoon een leesclub opricht, verwerkt ze haar gestrande relatie met een asielzoeker en haar verleden. De leesavonden vormen het parcours door het boek.

Door haar zogenaamde ‘achteruitkijken’ laat ze haar leven aan zich voorbijtrekken en ontdekt ze de rode draad daarin. Haar drijfveer om op zoek te gaan naar de sterke, onafhankelijke vrouw die ze in de ogen van de buitenwereld altijd al was, komt voort uit verborgen familiegeschiedenissen, een schromelijk verlangen naar bevestiging en een leven vol toevalstreffers.

Trok ze net als haar moeder altijd dat te kleine jasje aan? Waarom was de jonge asielzoeker in staat geweest haar mee te zuigen in zijn destructieve behoeften? Waarom was zij die relatie aangegaan en stopte ze er niet mee toen deze al snel vraagtekens opriep over de oprechtheid van zijn bedoelingen?

Zal het haar lukken om met haar verworven inzichten de ketenen te verbreken en eindelijk gelukkig te worden?

Het verhaalt speelt zich voornamelijk af in Rotterdam en draait om Pamela en Joaquim. Daarnaast spelen nevenpersonages, zoals een zus van Pamela en enkele vriendinnen en kennissen een rol, als klankbord, maar ook als aanjager van de stappen die zij moet zetten.